Стало відомо, чим отруїли пару під Солсбері

Читать на русском
У британській поліції повідомили, що двох із містечка під Солсбері отруїли тією ж речовиною, що й колишнього шпигуна Сергія Скрипаля.

Пара, яка була госпіталізована в критичному стані в місті Еймсбері неподалік від Солсбері, де отруїли колишнього полковника ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, також була отруєна речовиною групи «Новачок».

Про це заявила поліція графства Вілтшир, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на BBC.

45-річного Чарлі Роулі і 44-річну Дон Стерджесс госпіталізували з їхнього будинку в суботу, 30 червня. Спочатку лікарі припускали, що постраждалі взяли дозу героїну або кокаїну.

Проби, взяті у постраждалих, досліджували в державній хімічної лабораторії і прийшли до висновку, що вони піддалися впливу речовини тієї ж групи, як і та, якою отруїли Скрипаля.

Головний лікар Англії Саллі Девіс заявила, що після отруєння Скрипаль в березні цього року англійські лікарі виробили техніку того, як справлятися з подібними випадками зараження.

«Наразі наша першочергова задача полягає в турботі про пацієнтів та вивченні обставин, які привели до їх зараження, щоб захистити здоров'я громадян від подальших загроз», – зазначила головний лікар.

Міністр внутрішніх справ Великобританії Саджид Джавід подякував медикам і додав, що думками він зараз із постраждалими. За його словами, інцидент став продовженням «божевільного і варварського нападу» на Скрипалей.

Ким працювали постраждалі, поки не повідомляється, проте представник поліції на брифінгу заявив, що в їхній біографії немає нічого такого, що наводить на підозри про їхню належність до спецслужб.

У поліції вважають, що Роулі і Стерджесс не могли бути об'єктами замаху. Ймовірно, вони вступили в контакт з нервово-паралітичним речовиною випадково. Поліції поки не відомо, яким чином міг поширюватися «Новачок».

Нагадаємо, ЗМІ оприлюднили фото постраждалих при інциденті в Еймсбері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: