КНДР відмовилася створювати зі США робочу групу з денуклеаризації

Читать на русском
Пхеньян і Вашингтон не змогли домовитися про процес денуклеаризації Корейського півострова.

Пхеньян і Вашингтон не змогли домовитися про процес денуклеаризації Корейського півострова, в зв'язку з чим влада КНДР не погодилися на створення спільної зі США робочої групи для вироблення плану дій.

Про це пише «Слово і Діло».

Трамп запідозрив Китай у спробі підірвати угоду США з КНДРПрезидент США Дональд Трамп запідозрив Китай в «підривній роботі» зі зриву угоди між Вашингтоном і Пхеньяном.
  При цьому американська сторона створила таку групу, заявила прес-секретар Держдепартаменту Гезер Науерт.

Відмова Північної Кореї від опрацювання питання свідчить про розбіжності в поглядах країн на денуклеаризацію, повідомляє ТАСС. Так, у США пропонують провести процес швидко й у повному обсязі, а в КНДР наполягають на поетапному підході.

12 червня Дональд Трамп і Кім Чен Ин підписали спільний документ за підсумками переговорів у Сінгапурі. Сторони домовилися про те, що Вашингтон надасть гарантії безпеки, а Пхеньян рухатиметься в бік повної денуклеаризації Корейського півострова.

Домовленість про створення робочих груп була досягнута 7 липня під час зустрічі держсекретаря США Майка Помпео із завідувачем відділом єдиного фронту Трудової партії Кореї Кім Йон Чхоль.

Сторони обговорили способи реалізації домовленостей, проте за підсумками переговорів у Пхеньяні висловили жаль у зв'язку з позицією Вашингтона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: