У Китаї підтримують дії з денуклеаризації Північної Кореї

Читать на русском
У Китайській Народній Республіці задоволені діями Заходу щодо вирішення питання з ядерною зброєю у КНДР.
Лі Кецян

Китай позитивно оцінює поліпшення становища на Корейському півострові і виступає за вирішення проблеми шляхом переговорів.

Про це на зустрічі з журналістами після закінчення сесії Всекитайських зборів народних представників заявив прем'єр Державної ради ради КНР Лі Кецян, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми раді поліпшенню становища на Корейському півострові і підтримуємо всі заходи, які спрямовані на вирішення ядерного питання Північної Кореї шляхом переговорів і консультацій», – сказав прем'єр.

Він зазначив, що Китай докладатиме максимальних зусиль для денуклеаризації півострова, розвитку і підтримки там миру і стабільності.

Лі Кецян висловив надію, що всі сторони проявлять щирість і якомога швидше винесуть північнокорейське ядерне питання на переговори.

«Це буде вигідно для всіх зацікавлених сторін і для всього світу», – підкреслив він. Прем'єр Держради КНР додав: «Ми межуємо з Корейським півостровом, його проблема безпосередньо зачіпає інтереси Китаю, ступінь нашої заклопотаності цілком зрозуміла».

Нагадаємо, Південна Корея відправляла спецпредставників у КНДР.

Раніше США запровадили нові санкції проти Північної Кореї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: