Підготовка до опалювального сезону 2017/2018 у цифрах і фактах

Читать на русском

У середу прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду заявив, що Україна підготувала інфраструктуру та накопичила достатньо енергоресурсів для проходження опалювального сезону. «Ми як уряд створили достатні запаси газу в сховищах. Ціна газу залишається незмінною, тому немає підстав говорити про збільшення тарифів на місцях. Електричної енергії виробляється достатньо. З боку уряду проблемних питань немає», – сказав глава уряду, коментуючи ситуацію в українській енергетиці.

«Слово і Діло» вирішило наочно продемонструвати, що мав на увазі Гройсман і що саме було зроблено.

Так, цьогоріч опалювальний сезон «з‘їсть» щонайменше 9 млрд грн – саме таку суму станом на вересень виділив для цієї потреби уряд. Це на 1,8 млрд грн більше, ніж у 2016 році.

Гройсман запевняє, що газ для населення не подорожчаєСказано 27 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Збільшилися порівняно з минулим роком і запаси енергоносіїв. Як з’ясували аналітики «Слова і Діла», у вересні в підземних сховищах газу України містилося 16,4 млрд куб. м газу, що на 1,8 млрд куб. м більше, ніж торік. Також відомо про накопичення більших запасів вугілля на складах ТЕЦ: 1,6 млн т цьогоріч проти 1,4 млн т минулого року.

Що ж до інфраструктури, то, якщо вірити віце-прем’єр-міністру – міністру регіонального розвитку Геннадію Зубку, станом на 2 жовтня 99,9% соціальних об’єктів (це і житлові будинки, і лікарні, і навчальні заклади) вже були готові до початку опалювального сезону.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» показало, скільки мешканці різних регіонів України заборгували комунальним підприємствам за тепло й гарячу воду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: