США звинуватили Росію в нових кібератаках

Читать на русском
Адміністрація Дональда Трампа звинуватила російську владу в серії кібератак, яка тривала останні два роки і була націлена на атомні об'єкти.

Адміністрація Дональда Трампа звинуватила російську владу в серії кібератак, яка тривала останні два роки і була націлена на атомні об'єкти.

Як передає «Слово і Діло» з посиланням на Reuters, Вашингтон вперше публічно звинуватив Москву у спробі зламати американську енергетичну інфраструктуру.

Турчинов розповів про захист від кіберзагрозВ Україні період реагування правоохоронців на кіберзагрози та повідомлення про них скорочений у десятки разів.

Хоча служби безпеки давно вказували на уразливість мереж перед ворожими силами.

У повідомленні, опублікованому Департаментом внутрішньої безпеки і ФБР, йдеться про те, що «багаторівнева кампанія вторгнення кіберхакерів російського уряду» намагалася зашкодити мережам невеликих комерційних об'єктів «за допомогою шкідливого програмного забезпечення, фішингу та спроб отримати віддалений доступ до мереж енергетичного сектора».

У США вважають, що атаки почалися в березні 2016 року або, ймовірно, раніше. Тоді російські урядові хакери атакували урядові системи в США, а також важливі інфраструктурні сектори, зокрема енергетичні, ядерні, торгові об'єкти, а також авіацію, виробництво тощо.

Раніше в Держдепі США заявили, що Росія відпрацьовує в Україні кібератаки.

Нагадаємо, Вашингтон розширив санкції проти Москви через кібервтручання в президентські вибори США в 2016 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: