Британія відмовляється розривати ядерну угоду з Іраном

Читать на русском
Великобританія і далі буде дотримуватися умов Спільного всеосяжного плану дій щодо ядерного роззброєння Ірану.

Лондон не запроваджуватиме санкції проти Тегерана, як того вимагав Вашингтон.

Як передає «Слово і Діло», про це заявили Известиям в прес-службі МЗС Великобританії в зв'язку з призовом посла США підтримати тиск на Іран.

embed:publication:card:67648}

У відомстві підкреслили, що Великобританія і далі буде дотримуватися умов Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) з ядерного роззброєння Ірану і має намір захищати від американських заходів санкцій компанії, які співпрацюють з Тегераном.

«Лондон залишається прихильним ядерної угоді. При цьому ми готові обговорювати з адміністрацією США і конгресом співпрацю щодо дій Ірану, які викликають занепокоєння обох сторін», - заявили в Форін-офісі.

Нагадаємо, ядерна угода з Іраном була підписана в 2015 році. З одного боку її підписав Іран, з іншого так звана група шести (Німеччина, Росія, Великобританія, Китай, США і Франція). Угода передбачала, що Іран піде на цілу низку поступок в питанні своєї ядерної програми, інші учасники угоди знімуть свої санкції відносно Тегерана.

У травні цього року США вийшли з ядерної угоди. Решта учасників Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) відмовилися підтримати рішення Вашингтона і заявили про свою прихильність угоді з Іраном.

На початку серпня США відновили дію санкцій проти Ірану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: