Верховний суд ухвалив рішення щодо призначення Жебрівського аудитором НАБУ

Читать на русском
Верховний суд задовольнив клопотання про закриття провадження про нібито незаконне призначення Павла Жебрівського аудитором НАБУ.
Верховний Суд

Верховний суд задовольнив клопотання представника президента України Петра Порошенка про закриття провадження про нібито незаконне призначення Павла Жебрівського аудитором Національного антикорупційного бюро.

Таке рішення ухвалив Верховний суд сьогодні, 6 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

«Закриття справи за позовом до президента свідчить про заангажованість суду, оскільки жоден інший суд не уповноважений вирішувати такий спір», – вважає юрист Центру протидії корупції Віталій Цокур.

Вказаний позов до Порошенка подав народний депутат від фракції «Батьківщини» Сергія Власенка.

Раніше в НАБУ прокоментували призначення Жебрівського аудитором.

Нагадаємо, що Павла Жебрівського призначили на посаду аудитора НАБУ за квотою президента.

Стаття 26 закону України «Про Національне антикорупційне бюро» чітко визначає, що аудитор НАБУ повинен мати досвід роботи в правоохоронних або судових органах за кордоном або в міжнародних організаціях. Жебрівський такого досвіду не має.

Як відомо, 27 червня ЦПК, Transparency International Україна та «Автомайдан» подали до суду на президента Порошенка за порушення закону й призначення на посаду аудитора НАБУ Жебрівського. Однак Верховний суд незаконно відмовився відкрити провадження.

Активісти оскаржать рішення спочатку у Великій палаті Верховного суду, а за необхідності – в Європейському суді з прав людини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: