Жебрівського призначили аудитором НАБУ: реакція соцмереж

Читать на русском

Павло Жебрівський призначений аудитором НАБУ за квотою президента. Що про це думають у соцмережах – в огляді Слова і Діла.
Слово і Діло

Колишній голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський став аудитором Національного антикорупційного бюро. Указ учора ввечері підписав президент України Петро Порошенко.

«Своє ж завдання в складі комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки (аудиту) НАБУ бачу в тому, щоб допомогти зробити цей орган максимально прозорим і ефективним. Головне в справі аудиту НАБУ – не нашкодити, щоб разом із водою не виплеснути немовля. Оцінку діяльності НАБУ зобов'язуюся проводити неупереджено, справедливо, безвідносно до політичних вподобань і підтекстів», – прокоментував Жебрівський свою нову посаду.

Як на призначення Жебрівського відреагували в соціальних мережах – у добірці «Слова і Діла».

«Порошенко й Жебрівський поруч у політиці ось уже 18 років. Тому немає чому дивуватися новому кадровому призначенню», – написав журналіст Сергій Руденко.

«Чому дивуватися? Ну, консенсусна патронна вертикаль робить остаточну контрреволюцію, обкладаючи новостворені інституції своїми людьми. Перевіреними. Жебрівський – кум. Ну й так далі. Все повертається в 2014 рік. А буде ще гірше. Захід зараз гратиме у внутрішні й зовнішні торговельні війни. Йому не до нас», – написав Валентин Краснопьоров.

«Звичайно, своєму стилю президент не зраджує, хоча цей стиль якраз є одним із тих факторів, які вбивають його рейтинг, – в основі вибору кадрів особисті зв'язки, особиста лояльність. Це настільки нереспектабельне рішення, що воно максимально висвічує, наскільки президенту важливо особисто контролювати, що відбуватиметься всередині аудиту НАБУ й чим він закінчиться. Також аудитор НАБУ може отримати доступ до матеріалів конкретних розслідувань, що напевно також є аргументом для президента», – написав Дмитро Литвин.

«Громадяни засипають, прокидається мафія». Такими словами супроводжується популярна гра, в яку, очевидно, грає Порошенко та його команда. Саме тому таких, як Жебрівський, після «губернаторства» в Донецькій області відправляють не в тюрму за численні корупційні схеми, а в аудитори НАБУ. Вночі. Це означає, що знищення паростків антикорупційної системи триває!», – вважає політичний експерт Олександр Солонтай.

Нагадаємо, в день офіційного звільнення Павла Жебрівського нагородили орденом Ярослава Мудрого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: