Активісти судяться з Порошенком через призначення Жебрівського

Читать на русском
Активісти вимагають позбавити Павла Жебрівського посади аудитора НАБУ шляхом скасування указу Петра Порошенка.

Центр протидії корупції, «Автомайдан» та Transparency International Україна подали до Верховного суду позов до президента Петра Порошенка з вимогою скасувати його указ про призначення Павла Жебрівського аудитором НАБУ.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це йдеться на сайті ЦПК.

Чому Жебрівського призначили аудитором НАБУ та що загрожує Ситнику?Колишній голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський став аудитором НАБУ. Детальніше про кадрові зміни говорили з експертами.

Активісти нагадали, що, відповідно до статті 26 закону про НАБУ, аудитор Бюро повинен мати досвід роботи в органах досудового розслідування, прокуратури, судах за кордоном чи міжнародних організаціях.

«Жебрівський, згідно з його офіційною біографією, такого досвіду роботи не має», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 19 червня Петро Порошенко призначив колишнього очільника Донецької ВЦА Павла Жебрівського на посаду аудитора НАБУ.

Призначення Жебрівського аудитором НАБУ розкритикували в «Реанімаційному пакеті реформ». У «Центрі протидії корупції» заявили, що призначення Жебрівського аудитором НАБУ є незаконним. Рада громадського контролю при НАБУ заявила, що призначення Жебрівського ставить під сумнів аудит Бюро.

11 червня стало відомо, що Павло Жебрівський іде з посади голови Донецької ВЦА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: