Рада внесла зміни до порядку виплат сім'ям військових

Читать на русском
У нині діючій редакції закону така допомога призначається лише в разі смерті військовослужбовця, яка настала в період проходження ним військової служби.

Верховна Рада України внесла зміни до законодавства й дозволила призначати одноразову грошову допомогу членам сім'ї військовослужбовця, який помер протягом року після звільнення зі служби, якщо смерть настала в результаті поранення, контузії та інших захворювань.

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 4-7 вересняНа першому пленарному тижні дев’ятої сесії Рада розгляне євроінтеграційні закони, блок питань національної безпеки, ратифікації та закон про бізнес-омбудсмена.

За законопроект №6268-1 про внесення змін до деяких законів України, що стосується підвищення соціального захисту військовослужбовців, проголосував у другому читанні та в цілому 261 народний депутат на пленарному засіданні в четвер, 6 вересня, пише «Слово і Діло».

Документом внесені зміни до законів «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей» та «Про військовий обов'язок і військову службу», згідно з якими одноразова грошова допомога призначатиметься в разі смерті колишнього військовослужбовця протягом року після його звільнення з військової служби, якщо смерть настала внаслідок поранень, контузії або захворювань, пов'язаних із виконанням обов'язків військової служби.

У нині чинній редакції закону така допомога призначається лише в разі смерті військовослужбовця, яка настала в період проходження ним військової служби, внаслідок захворювання або нещасного випадку, що мали місце в період проходження служби.

Також нагадаємо, що нардепи ратифікували угоду про співпрацю з Польщею.

Раніше повідомлялося, що Рада підтримала поправки президента до законопроекту про незаконне вивезення лісоматеріалів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: