У парламенті оприлюднили плани на четвер: за що голосуватимуть

Читать на русском
Сьогодні Рада розгляне нове вітання Слава Україні! – Героям слава! для армії та вето президента на закон про експорт деревини.

Верховна Рада розгляне у четвер президентський законопроект, який передбачає встановлення у Збройних Силах України нового вітання «Слава Україні! – Героям слава!» замість вітання радянського зразка, та вето президента на закон про експорт деревини.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у порядку денному Ради.

Парламент також розгляне у першому читанні першому читанні законопроекти №7017 «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону» та альтернативного йому проект №7017-1, якими пропонується запровадити кримінальну відповідальність за незаконний перетин державного кордону громадянами держави-агресора.

У порядку денному також великий блок ратифікаційних законопроектів.

Після цього блоку депутати розглядатимуть вето президента на Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів».

Також розглядатиметься вето глави держави на закон про внесення змін до Митного кодексу.

З Днем народження, Україно: військовий парад на Хрещатику – фоторепортажУ військовому параді в 27-й День Незалежності взяли участь 4500 українських військовослужбовців і 250 одиниць техніки.

Як повідомлялося, 5 вересня комітет ВР з питань національної безпеки та оборони рекомендував парламенту ухвалити за основу президентський законопроект, який передбачає встановлення у Збройних Силах України нового вітання «Слава Україні! – Героям слава!» замість вітання радянського зразка.

Пропонується також запровадити альтернативне військове звернення «пане» до діючого «товариш».

Раніше «Слово і Діло» писало, що на параді, 24 серпня, вперше використовували нове вітання ЗСУ.

Також ми пропонуємо згадати обіцянки президентів, які вони дали на День Незалежності України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: