Вишинського ушпиталили з підозрою на інфаркт – ЗМІ

Читать на русском
Кирила Вишинського, якого підозрюють у державній зраді, ушпиталили з підозрою на інфаркт із зали суду.

Директора РІА «Новости-Украина» Кирилла Вишинського, якого підозрюють у державній зраді, ушпиталили з підозрою на інфаркт із зали суду, де мало розглядатися питання про продовження йому запобіжного заходу.

Як пише «Слово і Діло», про це УП повідомив його адвокат Андрій Доманський.

Чи можливий обмін Вишинського на Сенцова та чи впливає на щось голодування?Прес-секретар МЗС України Мар'яна Беца заявила про можливість обміну Вишинського на Сенцова. Оцінили такі перспективи та розповіли, який вплив має голодування ув’язнених на рішення, експерти.

За його словами, серцевий напад у Вишинського стався ще наприкінці минулого тижня.

«Фельдшер СІЗО надав йому медичну допомогу й попередньо поставив діагноз «інфаркт», – сказав Доманський.

Він зазначив, що захист змушений був подати клопотання про шпиталізацію та обстеження Вишинського, й суддя задовольнив це клопотання, оскільки підозрюваний почувався вкрай погано й ледь не втратив свідомість під час судового засідання.

Адвокат додав, що наразі невідомо, до якої саме лікарні Херсона його відвезли, але очікуються результати обстеження, після чого буде ухвалене рішення щодо можливості подальшого розгляду питання про продовження запобіжного заходу.

Пізніше він повідомив, що секретар слідчого судді Херсонського міськсуду сказала захисникам, що розгляд клопотання про продовження терміну тримання під вартою Кирила Вишинського все-таки відбудеться 5 вересня о 15:00, і що його вже доправляють до суду.

Як повідомлялося, 15 травня працівники СБУ спільно з прокуратурою АРК провели обшуки в офісі РІА «Новости-Украина» в Києві й у помешканнях деяких працівників агентства. Вишинського тоді затримали й оголосили йому підозру в державній зраді (ч. 1 ст. 111 ККУ).

Слідство зібрало докази того, що інформація на сайті РІА «Новости-Украина» містила заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державній та інформаційній безпеці.

За результатами слідчих і негласних слідчих дій була встановлена причетність громадян України до незаконної діяльності російського агентства.

17 травня Херсонський міський суд заарештував Вишинського на два місяці.

Вишинський відмовився від українського громадянства на користь російського, сподіваючись на видачу його РФ.

5 липня Міністерство закордонних справ Росії озвучило вимогу «негайно й безумовно» звільнити керівника РІА «Новости-Украина».

6 липня підозрюваному в держзраді керівнику РІА «Новости-Украина» Кирилу Вишинському повідомили підозру в незаконному зберіганні зброї.

6 серпня Апеляційний суд Херсонської області продовжив термін перебування під вартою Вишинського до 8 вересня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: