Янукович програв справу щодо держадвокатів

Читать на русском
Окружний адміністративний суд Києва визнав законним призначення колишньому президенту Віктору Януковичу державних адвокатів.

Окружний адміністративний суд Києва визнав законним призначення колишньому президенту Віктору Януковичу державних адвокатів.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це в понеділок, 3 вересня, повідомляє прес-служба суду.

Януковича викликали повісткою до Оболонського судуОболонський районний суд Києва повісткою викликає на судове засідання колишнього президента Віктора Януковича.

Таким чином суд відмовив представнику Януковича в задоволенні позову, яким він просив визнати призначення держадвокатів незаконним.

«Окружний адміністративний суд міста Києва прийняв рішення відмовити представнику позивача в задоволенні заяви про забезпечення позову Віктора Януковича до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги про надання йому державних адвокатів», - сказано в ньому.

Суд прийшов до висновку, що призначення державних адвокатів від Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги не може ускладнити або унеможливити ефективний захист або відновлення порушених прав та інтересів позивача, і прийняв рішення, що відповідна заява задоволенню не підлягає.

Як повідомлялося, минулого тижня представник екс-президента звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з клопотанням про відсторонення державних адвокатів від участі в справі Віктора Януковича.

Нагадаємо, 1 серпня Оболонський суд ухвалив рішення замінити призначеного Януковичу 31 липня держадвоката Овсянникова іншим адвокатом з київського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, і продовжити засідання у справі про держзраду екс-президента 16 серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: