У деклараціях Турчинова знайшли порушення

Читать на русском
Голова РНБО в звітах про доходи за три роки не вказав вартість автомобіля дружини Toyota Highlander.

Національне агентство із запобігання корупції виявило порушення в електронних деклараціях секретаря РНБО Олександра Турчинова за 2015-2017 роки.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в рішеннях про результати повної перевірки декларацій чиновника, пишуть «Українські новини».

НАЗК знайшло неточності в декларації КлімкінаУ Нацагентстві повідомили, що виявили порушення в декларації очільника МЗС, проте підстав для притягнення до відповідальності немає.

Так, у всіх трьох деклараціях Турчинов не вказав вартість автомобіля дружини Toyota Highlander 2013 року випуску на момент придбання, оскільки згідно з його поясненням, документ на машину не зберігся.

Водночас, згідно з інформацією, отриманою від продавця автомобіля, його вартість склала 433 тисячі гривень.

Також Турчинов не вказав в деклараціях відомості про товарні знаки «За Батьківщину» та «Об'єднана опозиція за Батьківщину», які йому належать.

Секретар РНБО пояснив, що в 2014 році у зв'язку з виходом з політичної партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» відмовився від прав на ці знаки на користь партії. Однак, згідно з результатами перевірок, встановлено, що підстав для притягнення Турчинова до кримінальної та адміністративної відповідальності немає.

Тепер секретар РНБО зобов'язаний подати виправлені декларації за три роки.

Раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції винесло приписи міністру культури Євгену Нищуку.

Також стало відомо, скільки зараз у НАЗК заробляє Корчак.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: