Законотворча діяльність Ради: хто активніше за всіх працював у липні

Читать на русском

Під кінець восьмої сесії парламентарії, схоже, розслабилися й у липні зареєстрували 80 нових законопроектів, у той час як попереднього місяця нардепи подали 169 законодавчих ініціатив. Президент України Петро Порошенко вніс 4 законопроекти, а Кабінет міністрів – 10. «Слово і Діло» розбиралось, які фракції та нардепи зареєстрували найбільше законодавчих ініціатив.

Найактивніше в липні законотворчою діяльністю займалися президент, який подав на два законопроекти більше, ніж у червні, та фракція БПП. Так, Порошенко на початку місяця вніс до Ради проект закону про податок на виведений капітал.

«Вніс до ВР проект закону «Про податок на виведений капітал». Як це сталося в Естонії, де такий закон уже діє. Приємно, що цей законопроект сьогодні під час зустрічі з бізнес-спільнотою мав величезну підтримку», – написав президент у Twitter.

Прокрастинація в Раді: які питання нардепи не змогли вирішити під час VIII сесіїСлово і Діло підбило підсумки роботи VIII сесії Верховної Ради. Підсумок вийшов невтішним – у парламенті панує прокрастинація.

Основна ідея податку на виведений капітал полягає в тому, що прибуток, отриманий підприємством, не обкладається податком доти, доки він не виплачується власникам у вигляді дивідендів та прирівняних до них платежів.

Представники фракції БПП зареєстрували 46 проектів законів. Лідером став Андрій Шинькович, який узяв участь у розробці 8 законодавчих ініціатив. До шести законопроектів доклали своїх зусиль Роман Мацола, Андрій Немировський та Олександр Співаковський.

Під супровід протестувальників-власників «євроблях» у центрі Києва вже під завісу сесії Ніна Южаніна подала два законопроекти, що стосуються врегулювання правил ввезення в Україну іномарок на єврономерах. Нардепи навіть встигли проголосувати за ці ініціативи в першому читанні.

На другому місці за кількістю поданих минулого місяця законопроектів виявилася фракція «Народного фронту». Загалом нардепи НФ зареєстрували 29 ініціатив, а лідером у фракціі став Геннадій Кривошея, який працював над 5 документами. По чотири законопроекти на рахунку чотирьох депутатів: Михайла Бондаря, Антона Геращенко, Ігоря Лапіна та Тараса Кременя.

Трете місце в липні посіли нардепи з фракції «Самопомочі», які подали 23 законопроекти. Лідером став Олександр Данченко, який брав участь у підготовці 5 проектів законів.

По 15 нових проектів законів подали фракція «Батьківщини» та депутатська група «Відродження». Група «Воля народу» внесла 11 документів, «Опоблок» – 8, РПЛ – 6, позафракційні нардепи підготували 34 законодавчі ініціативи.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми писали, які питання нардепи не змогли вирішити протягом 8-ї сесії.

Про те, як у липні працювали міністри Гройсмана, читайте в нашому дайджесті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: