Експерти почали повторний огляд літака Качинського

Читать на русском
Очікується, що огляд триватиме до 7 вересня. Планується, що всі дії будуть виконувати російські фахівці, а польська сторона візьме на себе контроль за їхньою роботою.

Група експертів із Польщі спільно з російськими колегами в понеділок, 3 вересня, приступає до огляду уламків Ту-154М екс-президента Леха Качинського на аеродромі «Північний» у Смоленську.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Onet.pl.

Катастрофа під Смоленськом: найгірші новини для ПольщіЛітак президента Польщі 8 років тому впав під Смоленськом не через помилку пілота. Які наслідки для Європи та світу матимуть нові подробиці катастрофи, аналізував політолог Олександр Радчук.

Згідно з інформацією видання, сьогодні вранці делегація з 5 польських прокурорів і 5 техніків-криміналістів відвідала Смоленське відділення СК РФ.

Очікується, що огляд триватиме до 7 вересня. Планується, що всі дії виконуватимуть російські фахівці, а польська сторона візьме на себе контроль за їхньою роботою. Мета поїздки – додатковий огляд агрегатів, підсистем і конструктивних елементів літака, який розбився.

Нагадуємо, літак Ту-154 президента Польщі Леха Качинського в 2010 році зазнав аварії при заході на посадку в аеропорту «Смоленськ-Північний». На борту перебували 96 осіб: 88 пасажирів і вісім членів екіпажу, що летіли на траурні заходи в Катинь. Всі вони загинули.

Пізніше перша польська комісія під керівництвом екс-глави МВС Єжи Міллера назвала причиною катастрофи зниження нижче за дозволений мінімум президентського літака, який пішов на посадку, незважаючи на густий туман. Влада Польщі не погодилася зі звітом МАК і висновками комісії Міллера й ухвалила рішення про створення другої комісії.

Також у Польщі заявили, що Росія перешкоджає розслідуванню Смоленської катастрофи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: