У Польщі оприлюднена головна причина авіакатастрофи під Смоленськом

Читать на русском
У Польщі урядова підкомісія з розслідування причин Смоленської катастрофи підтвердила версію вибуху на борту літака, який стався ще до його зіткнення із землею.

У Польщі урядова підкомісія з розслідування причин Смоленської катастрофи підтвердила версію вибуху на борту літака Ту-154М, який стався ще до його зіткнення із землею.

Причиною загибелі членів урядової делегації під Смоленськом на чолі з екс-президентом Лєхом Качинським у 2010 році став вибух на борту літака Ту-154М. Як інформує «Слово і Діло», про це заявив голова підкомісії з розслідування Смоленської катастрофи, екс-міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич в ефірі телеканалу TVP1.

Польські слідчі заявили про «надсекретні» факти щодо Смоленської катастрофиСпецслужби Польщі повідомили про таємну заяву, яка пов'язана з катастрофою президентського літака під Смоленськом.

«Пасажири були вбиті вибухом у центроплані перед зіткненням із землею. Це стало причиною їхньої смерті», – заявив Мацеревич.

За його словами, тезу про те, що літак знищений вибухом, підтверджує факт, що двері урядового літака зі значною силою вгрузли в землю. Натомість на інших фрагментах частинах літака виявлена дія високої температури, зазначив він. Про вибух на борту повітряного судна свідчать також і експерименти, які були проведені урядовою підкомісією.

Мацеревич наголосив, що вибух у центроплані був такої сили, що польських генералів, які сиділи в цій частині літака, розірвало на дрібні фрагменти. Він повідомив, що технічний рапорт щодо причин катастрофи буде оприлюднений упродовж кількох тижнів.

10 квітня 2010 року неподалік аеродрому «Північний», що поблизу Смоленська, розбився літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським на борту. В катастрофі загинули 96 людей. Польська делегація прямувала на заходи з нагоди 70-ї роковин Катинського злочину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: