У США розсекретили розмови Єльцина з Клінтоном про Путіна

Читать на русском
Згідно з опублікованими документами 8 вересня 1999 Єльцин по телефону повідомив Клінтону про те, що вибрав своїм наступником Володимира Путіна.

Бібліотека Білла Клінтона оприлюднила більше 1 тисячі документів, пов'язаних з російсько-американськими відносинами в 1990-х роках.

Оприлюднений архів включає в себе раніше засекречені стенограми переговорів між Біллом Клінтоном, який займав тоді пост президента США, та його російським колегою Борисом Єльциним, пише «Слово і Діло».

«Схід-2018»: до чого готується Путін та чим Україна дратує РФУ НАТО заявили, що військові навчання РФ Схід-2018 можуть бути відпрацюванням участі у великому конфлікті.

Згідно з опублікованими документами 8 вересня 1999 Єльцин по телефону повідомив Клінтону про те, що вибрав своїм наступником Володимира Путіна.

Під час розмови заявив, що йому «знадобилося багато часу, щоб подумати, хто може стати президентом Росії у 2000 році». За словами Єльцина, на Путіна він «натрапив», після чого вивчив його «біографію, інтереси, знайомих».

«Я зрозумів, що він - тверда людина, яка добре обізнана у різних питаннях в сфері його відповідальності. У той же час він ретельний і сильний, дуже товариський і легко може налагодити хороші відносини і контакти зі своїми партнерами. Я впевнений, що ви вважатимете його дуже кваліфікованим партнером. Я глибоко переконаний, що в 2000-му році він як кандидат отримає підтримку. Ми ведемо відповідну роботу», - сказав тоді Єльцин.

Потім під час особистої зустрічі 19 листопада того ж року на питання Клінтона, хто переможе на виборах президента РФ, Єльцин відповів: «Путін, звичайно. Він буде моїм наступником. Він демократ і знає Захід».

«Він сильний. У нього є внутрішній стержень. Він сильний внутрішньо. І я зроблю все можливе для його перемоги - законним шляхом, зрозуміло. І він переможе. Ви будете вести справи разом. Він продовжить лінію Єльцина, орієнтовану на демократію і розширення контактів Росії. У нього є енергія і мізки, щоб домогтися успіхів у цьому», - сказав Єльцин в кінці розмови.

Також нагадаємо, що Трамп закликав ФБР повторно розслідувати справу Хілларі Клінтон.

Раніше Путін відреагував на нові санкції США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: