«Схід-2018»: до чого готується Путін та чим Україна дратує РФ

Читать на русском
Василь ВовкЕксперт з питань державної безпеки

У цій ситуації, як у скоєнні злочину, всі версії мають право на життя – від побутової сварки до терористичного акту. Тобто слідчий зобов’язаний відпрацьовувати всі версії. Так і в цій ситуації. Росія була, є й буде мілітарною державою.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив експерт із питань державної безпеки Василь Вовк, оцінюючи підготовку РФ до військових навчань «Схід-2018».

«РФ – мілітарна держава, яка звертає величезну увагу на міць своїх збройних сил, при цьому позиціонуючи себе імперською державою, хоче ще й демонстрації цих сил перед усім світом. Це може бути бряцанням зброєю, але ми не маємо виключати того, що РФ готується до вторгнення до якоїсь із країн-сусідів. У тому числі в Україну», – зазначив Вовк.

За його словами, РФ не залишила плану «Новоросії», який включає в себе Донецьку, Луганську, Херсонську, Запорізьку, Миколаївську області й навіть Одесу.

«Якби спрацювала «Харківська народна ресубліка», Дніпро, Запоріжжя, Одеська, то ми вже давно мали б російські війська на косі й було би близьким захоплення Лівобережної України», – додав він.

Ми повинні мати на увазі, що дуже дратуємо Росію, хоча інколи навіть занадто фейково.

«Наприклад, коли говоримо, що в Азовському морі ми готові дати відсіч російським кораблям, вони, звичайно, сміються в кулачок, але цим ми їх дратуємо. Чи, наприклад, коли заявляємо, що наша армія – найсильніша в Європі, й із часом ми зможемо дійти до Уралу, то також дражнимо Росію», – уточнив експерт.

На його думку, варто врахувати ще один момент.

«РФ показує, що санкції санкціями, але їхня сила незламна, вони мають танки й зможуть за необхідності піти в наступ у будь-якому напрямку. А коли та необхідність виникне та чи виникне взагалі, знає лишеи РФ», – резюмував Василь Вовк.

Тим часом у НАТО заявили, що військові навчання РФ «Восток-2018» можуть бути відпрацюванням участі у великому конфлікті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: