Трамп закликав ФБР повторно розслідувати справу Гілларі Клінтон

Читать на русском
Американський лідер Дональд Трамп закликав заново провести розслідування ФБР стосовно колишнього держсекретаря і екс-кандидата в президенти Гілларі Клінтон.

Американський лідер Дональд Трамп закликав заново провести розслідування ФБР стосовно колишнього держсекретаря і екс-кандидата в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Про це передає «Слово і Діло».

«Тільки що звільнений агент Стржок, колишній співробітник ФБР, відповідав за фіктивне розслідування справи Гілларі Клінтон. Розслідування стало тотальним обманом американських громадян, і його необхідно провести заново належним чином!», – написав Трамп у понеділок, 13 серпня, в Twitter.   Стржок був звільнений з ФБР 10 серпня, повідомляє ТАСС. Агент брав участь в розслідуванні справи про можливий витік секретної інформації через листування суперниці Трампа.

Він також працював в команді спецпрокурора Роберта Мюллера, який розслідує чутки про зв'язки Трампа з Росією.

Стржок опинився в центрі скандалу після того, як було розголошено його листування з подругою, теж агентом ФБР, Лісою Пейдж. Особливу увагу привернуло висловлювання Стржока, що стосувалося обрання Трампа президентом: «Ми його зупинимо».

1 серпня Трамп написав в Twitter, що генеральному прокурору США Джефу Сешнсу слід зупинити «полювання на відьом прямо зараз, поки воно не заплямувало нашу країну ще більше». На думку Трампа, Мюллер, який веде розслідування про втручання у вибори, «по вуха [загруз] в конфлікті інтересів».

Розслідування триває вже рік. Американські спецслужби заявляють про причетність Росії до злому комп'ютерів Національного комітету, не пред'являючи при цьому ніяких доказів. Москва ці звинувачення неодноразово відкидала.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: