Італія закликає ЄС відкрити порти для врятованих мігрантів

Читать на русском
Рим пропонує ввести механізм ротації портів для висадки врятованих кораблями Софії мігрантів, а також відмовитися від принципу географічної близькості порту.

Італія закликає відкрити порти інших країн Євросоюзу для прийому врятованих у Середземному морі мігрантів.

Про це в четвер, 30 серпня, у Відні заявила міністр оборони країни Елізабетта Трента після зустрічі з іноземними колегами, передає Слово і Діло, з посиланням на DW.сom.

Чому Україні може загрожувати наплив мігрантівУ Державній прикордонній службі попередили про збільшення кількості мігрантів в Україні найближчим часом. Чи є такий ризик та що робити, міркували експерти.

«Неможливо й далі миритися з тим, що біженці прибувають на континент лише через Італію», – вважає вона.

За словами міністра, до кінця року необхідно відновити мандат місії «Софія». Як інформує видання, проект був створений у червні 2015 року на тлі міграційної кризи для гуманітарної операції в міжнародних водах біля узбережжя Лівії. Її учасники ведуть боротьбу з контрабандою людей, навчають працівників берегової охорони Лівії й рятують біженців на морі. Досі всіх біженців, врятованих у межах місії «Софія», доправляли до Італії.

Рим пропонує запровадити механізм ротації портів для висадки врятованих кораблями «Софії» мігрантів, а також відмовитися від принципу географічної близькості порту.

Також нагадаємо, що Ангела Меркель обіцяє не допустити ще однієї кризи біженців.

Раніше на кордоні зі Словаччиною затримали групу нелегальних мігрантів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: