МЗС Іспанії назвало мігрантів «свіжою кров'ю» для Європи

Читать на русском
Голова іспанського МЗС підкреслив, що ситуація з міграцією з Африки до Іспанії поки не носить масового характеру.

Мігранти можуть змінити демографічну ситуацію і дати Європі «свіжу кров», щоб вона не перетворилася в «континент старих».

Як передає «Слово і Діло», таку думку висловив міністр закордонних справ Іспанії Жозеп Боррель.

Чому Україні може загрожувати наплив мігрантівУ Державній прикордонній службі попередили про збільшення кількості мігрантів в Україні найближчим часом. Чи є такий ризик та що робити, міркували експерти.

Голова іспанського МЗС підкреслив, що ситуація з міграцією з Африки до Іспанії поки не носить масового характеру.

«Громадська думка стурбована безсистемним характером міграції, але правда в тому, що 600 осіб - це не масово, в порівнянні з 1,3 мільйона сирійськими біженцями, яких зараз приймає Йорданія», - заявив він в ході прес-конференції за підсумками зустрічі з главою МЗС Йорданії Айманом ас-Сафаді.

При цьому Боррель звернув увагу на проблему старіння європейського населення.

«Демократичні зміни в Європі демонструють, якщо ми не хочемо перетворитися поступово на континент старих, то нам потрібна «нова кров». І правда в тому, що не схоже, що ця «нова кров» буде за рахунок нашої схильності до дітородіння», - зазначив іспанський політик.

В кінці червня співробітники морської рятувальної служби Іспанії перехопили біля берегів країни 15 човнів з мігрантами. В ході трьох операцій були врятовані не менше 418 нелегалів. У липні понад 600 мігрантам вдалося проникнути на територію іспанського автономного міста Сеута на північному узбережжі Марокко.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: