Меркель обіцяє не допустити ще однієї кризи біженців

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що в країні не має повторитися наплив біженців масштабу 2015 року.

Німеччина має зробити все можливе, щоб не допустити повторення ситуації з напливом біженців масштабу 2015 року.

Як передає «Слово і Діло», про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі в Дрездені з членами фракції Християнсько-демократичного союзу (ХДС) в земельному парламенті Саксонії, передає Deutsche Welle.

В ООН порахували кількість біженців у світіГлобальні показники біженців вп'яте поспіль зросли до рекордного рівня. Їх кількість за рік збільшилася на 3,1 млн.

Меркель зазначила, що «2015 рік не має повторитися й не повториться».

Крім того, вона пообіцяла посилену допомогу з боку уряду у висиланні з країни небажаних мігрантів. Ідеться про осіб, яким не надали статус біженця й не дозволили подальше перебування на території Німеччини.

Разом із тим, на думку Меркель, законодавство має зробити можливим безпроблемний приїзд та працевлаштування в Німеччині працівників усіх професій, нестачу яких зазнають у ФРН, – від пекаря до інженера.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що вважає нежиттєздатним чинну в Євросоюзі Дублінську угоду, згідно з якою за біженця відповідальна та країна ЄС, в яку він здійснив перший в'їзд. Канцлер Німеччини вважає, що країни ЄС мають розробити справедливу систему розподілу біженців і спільно організувати їх повернення.

Також повідомлялося, що Німеччина та Іспанія підписали угоду про повернення деяких мігрантів, які прибувають до ФРН, що набула чинності 11 серпня. Згідно з угодою, мігрантів, які зареєструвалися як біженці в Іспанії, слід повернути до Іспанії протягом 48 годин після прибуття до Німеччини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: