В Україні запрацював сервіс для перевірки перевізників

Читать на русском
За допомогою сервісу вантажні і пасажирські автоперевізники зможуть отримувати, розширювати, звужувати або анульовувати ліцензії онлайн.

30 серпня в Україні запустили в роботу онлайн-сервіс - електронний кабінет перевізника.

Це дозволить українцям перевіряти, чи є у водія маршрутки чи автобуса ліцензія і право вийти на маршрут. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає «Слово і Діло».

«Ми отримаємо зручний продукт для чиновників, бізнесу і суспільства. Він (електронний кабінет - ред.) буде працювати в відкритому доступі, тому українські громадяни, які користуються маршрутками і різними видами автобусних перевезень, також зможуть вбити номер перевізника, кожного автобуса і перевірити, чи є у нього взагалі ліцензія, право вийти на маршрут. А потім за допомогою фото- чи відеофіксації повідомляти в «Укртрансбезпеку». І це вже буде підставою для перевірки цього перевізника», - повідомив міністр.

У свою чергу, в.о. голови Державної служби України з безпеки на транспорті В'ячеслав Дідковський, який був присутній на прес-конференції, пояснив, що в електронному кабінеті будуть доступні відразу п'ять послуг для перевізника.

Так, за допомогою сервісу вантажні і пасажирські автоперевізники зможуть отримувати, розширювати, звужувати або анульовувати ліцензії онлайн. Крім цього, за допомогою е-кабінету перевізники зможуть оперативно повідомляти про зміну своїх даних.

«Ми сьогодні отримали продукт, який надає можливість зробити нашу кооперацію з кожним перевізником простішою, більш швидкою і прозорою. В першу чергу, це зручність для тих, хто хоче отримати ліцензію або внести будь-які зміни до ліцензійної справи, починаючи з транспортних засобів і до матеріально-технічної бази. Нікуди не треба їхати, ніяких черг, ніяких безпосередніх комунікацій з працівниками «Укртрансбезпеки». В офісі включили лептоп, внесли дані, отримали підтвердження», - сказав Дідковський.

Він також підкреслив, що електронний кабінет зведе до нуля корупційні ризики завдяки виключенню безпосередньої комунікації перевізників із працівниками «Укртрансбезпеки». За інформацією Дідковського, наступний крок - це запровадження електронного протоколу.

Раніше повідомлялося, на скільки підвищать зарплати транспортникам Києва після подорожчання вартості проїзду.

Також нагадаємо, Омелян розповів, де можна відстежити фінансові операції Мінінфраструктури.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: