В Україні виявили тисячі порушень ПДР та несправний транспорт

Читать на русском
За півроку правоохоронці склали 27 тисяч протоколів про порушення правил дорожнього руху і правил перевезення пасажирів.

З початку року в рамках операції «Перевізник» в Україні виявили 3 тисячі технічно несправних автобусів та оформили 27 тисяч порушень ПДР і правил перевезення пасажирів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив перший заступник керівника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький у Facebook.

Як знизити рівень смертності на дорогахЗ 21 липня в Україні посилився контроль за пасажирськими перевезеннями після кількох масштабних ДТП. При цьому вже ініціюють запровадження більш жорстких штрафів за порушення ПДР. Про ситуацію з порушенням ПДР говорили з експертами.

«За час проведення операції «Перевізник» у 2018 році силами ДПП і ГУНП було виявлено понад 3 тисячі технічно несправних автобусів, оформлено 27 тисяч (!) порушень правил дорожнього руху і правил перевезення пасажирів», – написав він.

Білошицький підкреслив, що всі ці заходи, як і жертви аварій, нічому перевізників не навчили. Зокрема, він зазначив, що в понеділок на трасі Одеса-Київ патрульні зупинили заповнений людьми маршрутний транспортний засіб і виявили в крові водія 0,63 проміле алкоголю. Правоохоронець наголосив, що це втричі перевищує допустимі норми.

Він переконаний, що боротися з таким станом речей можна лише через більш жорстке законодавство та розширення можливостей – для очищення доріг від загроз.

Також він закликав пасажирів у разі, якщо водій поводиться підозріло або ж має ознаки алкогольного сп'яніння, викликати поліцію.

З 21 липня в Україні посилився контроль за пасажирськими перевезеннями після кількох масштабних ДТП.

Також міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів у інтерв'ю «Слову і Ділу», як в Україні посилять контроль за пасажирськими перевезеннями.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: