Денісова відреагувала на фейк щодо звільнення Сенцова

Читать на русском
Омбудсмен Людмила Денісова прокоментувала неправдиву інформацію, щодо звільнення Олега Сенцова з колонії

Омбудсмен Людмила Денісова вважає, що поширювати неправдиву інформацію щодо Олега Сенцова можуть безпосередньо працівники колонії «Білий ведмідь» у Лабитнангі, де перебуває український політв'язень.

Про це вона заявила у коментарі Громадському в неділю, пише Слово і Діло

«Важко коментувати це. Сподіваємося кожного разу, що буде підтверджена інформація (про звільнення Олега Сенцова, — ред.), але у Лабитнангі (у колонії, — ред.) так шуткують із журналістами та громадянами, які думають, що налагодили контакт з працівниками у колонії», - так прокоментувала вона неправдиве повідомлення журналістки Вікторії Івлєвої про те, що літак із Сенцовим нібито вилетів із Салехарда, яке згодом спростувала Федеральна служба виконання покарань Росії.

Після повідомлення про погіршення стану здоров'я Сенцова Денісова публічно звернулася до уповноваженого РФ із прав людини Тетяни Москалькової, голові Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президенті РФ Михайла Федотова з проханням «обговорити будь-які умови обміну, тільки б врятувати Олега Сенцова».

Вона також закликала відповідальних осіб РФ якнайшвидше надати літак на перевезення Олега Сенцова в будь-яку лікарню, в якій зможуть надати необхідну медичну допомогу.

Пізніше вона оприлюднила фото Сенцова з російської колонії.

Тим часом, адвокат Сенцова каже, що у випадку четвертої кризи у режисера можуть відмовити органи

Білий Дім підготував петицію про звільнення Сенцова

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: