Порошенко підписав закон про соєві правки

Читать на русском
Порошенко підписав законопроект, який дає право отримувати відшкодування ПДВ при експорті сої для виробників, які самостійно поставляють ці культури за кордон.

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур».

Як повідомляється на сайті Верховної Ради, відповідний законопроект (№7403-д) за підписом президента надійшов до парламенту 30 серпня 2018 року, пише «Слово і Діло».

Відповідний закон передбачає, що скасування відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку не поширюється на сільськогосподарські підприємства, які самостійно виростили зазначені культури на землях сільгосппризначення.

Як повідомлялося, Верховна Рада 22 травня 2018 року внесла правки до Податкового кодексу, зберігши для трейдерів тимчасове скасування відшкодування ПДВ при експорті соєвих бобів з 1 вересня 2018 року до 31 грудня 2021 року, ріпаку – з 1 січня 2020 року до 31 грудня 2021 року. Водночас парламент звільнив з-під дії цієї норми сільгоспвиробників.

За ухвалення закону за основу та в цілому проголосували 249 народних депутатів.

Європейська бізнес-асоціація просила президента ветувати цей закон, вважаючи, що він створить дискримінаційні умови на ринку, призведе до порушення принципів вільної конкуренції.

Раніше були названі ключові ринки експорту української агропродукції.

Нагадаємо, Україна на третину збільшила обсяг торгівлі агропродукцією з Німеччиною. Найбільше Україна експортувала насіння олійних культур.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: