Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Порошенко пообіцяв, що найближчим часом на розгляд Верховної Ради буде винесено законопроект щодо спрощення процедури реєстрації земельних ділянок

10 листопада 2017 року президент України Петро Порошенко пообіцяв, що найближчим часом на розгляд Верховної Ради буде винесено законопроект щодо спрощення процедури реєстрації земельних ділянок. Виступаючи на присязі суддів нового Верховного суду Петро Порошенко наголосив: "Ми домовилися про те, що найближчим часом ми об’єднаємо всі законодавчі ініціативи, і буде внесений закон, який з одного боку не просто спростить процедуру реєстрації земельних прав, а зробить її прозорою. І, я сподіваюсь, знищить, ліквідує саме поле для корупції". Президент також зазначив, що прозорий та ефективний реєстр землі допоможе захиститись від фальсифікацій і рейдерських захоплень земельних ресурсів.
Виконано
Сказано 10 листопада 2017 р.

Джерело

  • https://twitter.com/poroshenko/status/929022651649150976
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=63085
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=63085
  • http://agroportal.ua/ua/news/ukraina/zemelnyi-detsentralizatsiya-poroshenko-vnes-v-radu-svoi-zakonoproekt/

Результат

6 грудня 2017 року у Верховній Раді України було зареєстровано проект закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності дрібних фермерських господарств і деконцентрації повноважень у сфері земельних відносин» №7363, ініціатором якого виступив президент України Петро Порошенко.

Законопроект передбачає удосконалення процедури розпорядження землями державної власності, оптимізацію правового регулювання у сфері здійснення державного контролю за використанням та охороною земель, врегулювання питання використання земель колективної власності, запровадження запобіжників, які б унеможливили: неправомірне заволодіння землями, які використовуються сільськогосподарськими підприємствами, у тому числі шляхом подвійної реєстрації договорів оренди земельних ділянок тощо.

Варто додати, що президентський законопроект враховує пропозиції Аграрного комітету Верховної Ради, зокрема з законопроектів №4355 та №7118-1.