Названі ключові ринки експорту української агропродукції

Читать на русском
Загальний зовнішньоторговельний оборот продукції АПК досяг 11,3 мільярда доларів, що більше на 3,5 відсотка порівняно з аналогічним періодом минулого року, й становить 23 відсотки від загального зовнішньоторгового обігу України.

За результатами січня-червня 2018 року український аграрний експорт склав $8,6, що на 1,1% менше, ніж за аналогічний період минулого року ($8,7 млрд).

Про це повідомили в прес-службі Міністерства аграрної політики України, пише «Слово і Діло».

«Топ-5 наших найбільших покупців у 2018 році очолює Індія, куди було експортовано аграрних і харчових товарів на суму понад 1 мільярд доларів. Далі йдуть Єгипет – 575,9 мільйона доларів, Китай – 526,6 мільйона доларів, Нідерланди – 525,3 мільйона доларів, Іспанія – 470,3 мільйона доларів», – розповіла заступниця міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.

За її словами, регіональна структура українського аграрного експорту не змінилася: перше місце посідають країни Азії з часткою 43,2%, друге місце – країни Європейського Союзу, 30,4%, а третє – країни Африки, 14,6%.

Загальний зовнішньоторговельний оборот продукції АПК досяг 11,3 мільярда доларів, що більше на 3,5 відсотка порівняно з аналогічним періодом минулого року, й становить 23 відсотки від загального зовнішньоторгового обігу України.

«Минулого року український аграрний експорт досяг рекордних результатів і склав майже 18 мільярдів доларів. Цього року також очікуємо не меншого результату, враховуючи кон'юнктуру світових ринків таких товарів, як зернові», – розповіла Трофімцева.

Товарами-лідерами українського аграрного експорту залишаються зернові культури з часткою 36,8%, рослинні масла – 26,2% та насіння олійних культур – 7,5%.

При цьому за шість місяців цього року найбільше зростав експорт яєць птиці – в 2,1 раза (на $ 27,7 млн), яблук, груші та айви – в 5,3 раза (на $6,7 млн), бобових овочів – у 58,3 раза (на $11 млн), вершкового масла та інших жирів, вироблених із молока, – на 65,2% (на $29,2 млн).

Раніше повідомлялося, що в Україні створять реєстр органічних виробників.

Також нагадаємо, в Мінагрополітики розповіли про новий урожай зерна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: