У КМДА розповіли про переваги обраного проекту реконструкції Шулявського моста

Читать на русском
Заступник голови Київської міської адміністрації Олександр Спасибко назвав основні переваги обраного проекту реконструкції Шулявського моста в столиці.
фото: podrobnosti.ua

Заступник голови Київської міської адміністрації Олександр Спасибко назвав основні переваги обраного проекту реконструкції Шулявського моста в столиці.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті «Сегодня», повідомляє «Слово і Діло».

За словами заступника голови КМДА, основних переваг проекту три: будівельні роботи займуть всього рік, рух по проспекту Перемоги повністю перекриватися не буде, а вартість є найменшою серед запропонованих проектів.

«За попередніми оцінками, варіант, який схвалили фахівці містобудівної ради, буде коштувати 400 мільйонів гривень. Чималі гроші, але це кошти, прийнятні для міста. Решта варіантів були значно дорожчі: до 1,5 мільярда гривень. Різниця в мільярд – це до 10 дитячих садків або 5 шкіл», – розповів Спасибко.

Чиновник зазначив, що ще одним критерієм відбору проекту став термін виконання робіт.

«Проект розв'язки, який одноголосно обраний і рекомендований членами секції містобудівної ради, розрахований на 1 рік реалізації. Інші проекти передбачають близько 3 років на будівництво розв'язки. Ви уявляєте, якщо на проспекті Перемоги протягом 3 років будуть вестися будівельні роботи?», – підкреслив заступник мера.

Також він розповів, що проект передбачає розширення моста до восьми смуг з нинішніх п'яти і добудову з'їздів та заїздів на нього з боку цеху заводу «Більшовик».

Щодо альтернативного проекту реконструкції, який обговорюється в соцмережах, Спасибко заявив, що він не відповідає законодавству про дорожній рух, оскільки в ПДР заборонено або не передбачено лівоповоротній рух по колу.

Крім того, заступник голови КМДА вказав на те, що проект інженера Віктора Петрука не пропонує варіантів перекладання комунікацій.

Нагадаємо, 13 червня стало відомо, що на проектування нової розв'язки на Шулявці виділять 2,7 мільйони гривень.

У березні в КМДА показали, які проекти реконструкції розглядаються.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: