Facebook просив банки поділитися даними про рахунки користувачів

Читать на русском
Американська соціальна мережа Facebook протягом року вела переговори з найбільшими американськими банками про надання даних банківських рахунків користувачів.

Американська соціальна мережа Facebook протягом року вела переговори з найбільшими американськими банками про надання даних банківських рахунків користувачів.

Як пише «Слово і Діло», метою збору цієї інформації названо розвиток нової програми.

Facebook помилково оприлюднив записи 14 мільйонів користувачівОсобисті дані 14 млн користувачів Facebook опинилися в загальному доступі через помилки в тестуванні нових функцій.
  Як написало 6 серпня видання Wall Street Journal з посиланням на джерела, соцмережа планувала надавати користувачам можливість купувати і продавати послуги і товари.

«За останній рік компанія обговорила з JPMorgan Chase & Co., Wells Fargo & Co., Citigroup Inc. і U.S. Bancorp можливі функції для клієнтів цих банків, які соцмережа може запропонувати на базі свого месенджера Facebook Messenger», - розповіли газеті джерела.

Функція могла б демонструвати користувачам баланс їх банківського рахунку і попереджала б про спроби шахрайства, додає «Газета.ру».

Один з банків припинив переговори з компанією щодо цієї теми, сказано в публікації.

На початку серпня голова Facebook з інформаційної безпеки Алекс Стамос оголосив про відхід. У березні газета The New York Times писала, що він був затятим прихильником «розслідування і розкриття російської активності в Facebook», що «викликало жах» у інших топ-менеджерів компанії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: