Імпічмент президента США: чому Трамп може повторити долю Хрущова

Читать на русском
Андрій Єрмолаєвполітолог

Прихід Трампа – це великий корпоративний компроміс бізнесу, що став причиною конфлікту всередині вже досить великого за складом професійного політичного клану.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Інституту стратегічних досліджень «Нова Україна» Андрій Єрмолаєв, оцінюючи ймовірність імпічменту президента США в зв'язку з останніми подіями.

«Американці звикли до того, що в політику йдуть люди, готуючись цілковито, а тут раптом такий переворот. Прихід Трампа можна порівняти з приходом Хрущова, що стало початком демонтажу сталінської епохи, але водночас і причиною великого корпоративного конфлікту, що спричинило зміни в країні та в світі. Це зіграло злий жарт. Хрущов безславно пішов, довго виправдовуючись», – зазначив політолог.

На його думку, Трамп може опинитися у схожій ситуації, лише в американській політиці.

«Його сфера інтересів, погляди вже призводять до трансформацій геополітичного середовища, традицій професійної політичної дипломатії, яка була в останні десятиліття», – підкреслив політолог.

Річ не не в тім, що Трамп діє нестандартно, а в тому, що він змінює правила подвійної політики. Трамп робить політику прямолінійною. Він договороздатний та переводить політику в площину меркантилізму.

«Свідченням цьому є переговори з Китаєм. Трамп створює нові умови для великих компромісів. Але в американській політиці це великий подразник», – пояснив експерт.

«Не виключено, що його доля у нього може бути схожою на долю Микити Хрущова. Він багато що змінить в країні та світі, але навряд чи протримається на президентській посаді довго. Два терміни йому точно не світять. Не виключено, що останні роки президентства будуть пов'язані з кризою та спробами імпічменту», – резюмував Андрій Єрмолаєв.

Вісім фактів про імпічмент президента в США – в матеріалі за посиланням.

Як відомо, раніше видавець журналу Hustler Ларрі Флінт запропонував 10 мільйонів доларів за матеріали, за допомогою яких можна буде розпочати процедуру імпічменту Трампа.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: