Суд Києва відмовився змінити запобіжний захід Савченко

Читать на русском
Шевченківський районний суд Києва відмовив захисту народного депутата Надії Савченко в зміні запобіжного заходу, вона буде перебувати під вартою.

Шевченківський районний суд Києва відмовив захисту народного депутата Надії Савченко в зміні запобіжного заходу, вона перебуватиме під вартою.

Як можуть використовувати справу Савченко-Рубана?Луценко говорить, що слідству відомі прізвища й учасники, які надавали Рубану та Савченко зброю для організації теракту в Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

У середу, 29 серпня, суд розглянув скаргу адвокатів Савченко на зміну запобіжного заходу. Захист просив відправити її під домашній арешт або на поруки.

Нагадаємо, що 9 серпня Апеляційний суд Києва залишив в силі продовження арешту депутату Верховної Ради Надії Савченко до 7 вересня.

Нардепа підозрюють у підготовці терактів у Верховній Раді і урядовому кварталі Києва. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що має всі докази того, що Савченко планувала озброєний державний переворот, який привів би до масових жертв серед мирного населення. Зокрема, за даними ГПУ, планувався обстріл Києва з гранатомета. Також її підозрюють у спільній із затриманим раніше Володимиром Рубаном підготовці замаху на президента України Петра Порошенка.

Раніше повідомлялося, що Савченко звинуватила одного з правоохоронців у застосуванні сили до її матері і сестри Віри під час бійки в залі засідання Апеляційного суду Києва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: