Суд переніс засідання щодо запобіжного заходу Савченко

Читать на русском
Шевченківський районний суд Києва переніс на 29 серпня засідання щодо запобіжного заходу нардепу Надії Савченко.

Шевченківський районний суд Києва переніс на 29 серпня засідання щодо запобіжного заходу нардепу Надії Савченко.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Укрінформ».

Повідомляється, що суд ухвалив рішення про перенесення через неявку Савченко, оскільки вона має намір взяти участь у засіданні Апеляційного суду Києва, яке почнеться в понеділок о 12:00. Розгляд клопотання Генпрокуратури про продовження Савченко запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відклали на 29 серпня.

Нагадаємо, що апеляційний суд Києва залишив Надію Савченко під вартою до 7 вересня. До цього стало відомо, скільки людей могли постраждати від теракту, який нібито готували Савченко й Володимир Рубан. За даними експерта, йдеться про більш ніж 7 тис.яч потенційних жертв.

Як можуть використовувати справу Савченко-Рубана?Луценко говорить, що слідству відомі прізвища й учасники, які надавали Рубану та Савченко зброю для організації теракту в Україні.

Надії Савченко інкримінують взаємодію з ватажками бойовиків «Л/ДНР», змову з керівником Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимиром Рубаном та підготовку теракту у Верховній Раді. Його метою, за версією Генпрокуратури, було фізичне знищення керівництва держави та захоплення влади.

Володимир Рубан був затриманий 8 березня на КПВВ «Майорськ» з арсеналом зброї. Йому оголосили підозру за статтями незаконне поводження зі зброєю, підготовка до злочину, терористичний акт.

1 серпня СБУ завершила розслідування справи Савченко та Рубана.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: