Луценко розповість про те, чи винна Савченко

Читать на русском
У справі нардепа Надії Савченко та Володимира Рубана завершили розслідування. Подробиці на брифінгу розповість Луценко і перший заступник голови СБУ Віталій Маліков.

Правоохоронці завершили розслідування у справі нардепа Надії Савченко та керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана.

Як пише «Слово і Діло», про це УП повідомив адвокат Рубана Валентин Рибін.

Наразі справа перебуває на етапі ознайомлення з документами.

«Військова прокуратура в повідомленні про закінчення досудового розслідування нам повідомила про те, що ми тільки з 13 серпня зможемо почати знайомитися з матеріалами», – зазначив Рибін.

Він вважає, це порушенням прав Рубана.

Завершення досудового розслідування також підтвердила речниця генпрокурора Лариса Сарган.

За її словами, матеріали кримінальної справи передані сторонам захисту для ознайомлення. Водночас, Сарган сказала, що більш детальна інформація буде оприлюднена 2 серпня під час брифінгу генпрокурора Юрія Луценка і першого заступника голови СБУ Віталія Малікова.

Савченко та Рубану інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

Рубана затримали 8 березня на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

Надію Савченко затримали 22 березня у Верховній Ради після того, як парламент зняв із неї недоторканність. Народний депутат відкидає звинувачення.

Пізніше Савченко пройшла тестування на поліграфі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: