Карта ООС: ситуація на сході України на 29 серпня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 29 серпня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил, продовжувала фіксуватися активність російсько-окупаційних військ, які попри Мінські домовленості активно вели обстріли по оборонних позиціях захисників України з танків, артилерії та мінометів, завезених на окуповані території у вигляді т.зв. «гуманітарної допомоги» з території РФ.

Загалом протягом минулої доби, 28 серпня, підрозділи Об’єднаних сил зафіксували 32 прицільних обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

При цьому ворог здійснив близько 30 пострілів з танків, також 30 – з артилерії калібру 122 мм, випустив понад 60 мін калібрів 120 та 82 мм.

Протягом минулої доби бойових втрат серед Українських захисників немає.

Напрямки:

Луганський напрямок

Протягом 28 серпня зафіксовано 9 прицільних ворожих обстрілів.

Протягом минулої ночі противник в основному дотримувався режиму тиші, проте, з 05:20, російсько-окупаційні війська понад годину вели обстріл з важкого озброєння оборонців Новолуганського. Окупанти здійснили близько 20 пострілів з артилерії калібру 122 мм, та випустили 15 мін 120-го калібру.

Окрім цього, ввечері оборонці Новгородського та знову Новолуганського зафіксували розриви ворожих мін калібру 82 мм, а по захисникам Троїцького ворог вів обстріл із забороненого Мінськими угодами міномета калібру 120 мм.

Також з гранатометів і стрілецької зброї окупанти вели непоодинокі обстріли оборонців Кримського, Попасної, Південного та Майорська.

Підрозділи Об’єднаних сил з метою збереження життя та здоров’я особового складу, декілька разів адекватно придушували ворожу вогневу активність.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська 23 рази вели прицільні обстріли оборонних позицій Об’єднаних сил.

Вчора зранку, після тривалих обстрілів захисників Гнутового з автоматичних станкових гранатометів, ворог застосував тут артилерію, міномети та озброєння БМП. Зафіксовано близько 10 артилерійських пострілів калібру 122 мм, та розриви кількох ворожих мін калібру 120 мм.

Також зранку в бік наших оборонців Лебединського російсько-окупаційні війська здійснили декілька пострілів із ствольної артилерії 122-го калібру та випустили 10 мін калібру 82 мм. Пізніше, з 18:30, протягом півгодини, ворог здійснив по захисниках Лебединського близько 30 пострілів з танків.

Окрім цього, мінометні ворожі обстріли калібрів 120 та 82 мм зафіксовано поблизу Новомихайлівки, Чермалика та Водяного.

Гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння російсько-окупаційні війська неодноразово застосовували в бік захисників України поблизу н.п. Павлопіль, Гнутове, Лебединське, Новомихайлівка, Красногорівка, Мар’їнка, Авдіївка, Чермалик, Водяне.

Ситуація на лінії фронту станом на сьогодні, 29 серпня.

З початку цієї доби зафіксовано 4 прицільні ворожі обстріли з боку російсько-окупаційних військ в бік оборонних позицій Об’єднаних сил.

Так, з опівночі окупанти здійснили обстріл з великокаліберних кулеметів позицій захисників України поблизу Гнутового. Також ворожий обстріл з цієї ж зброї зафіксовано нашими військовими з 03:00, протягом півтори години в бік захисників Талаківки. Близько 08:00 окупанти вели обстріли з гранатометів та стрілецької зброї по Українських захисниках Кримського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: