ООН звинуватила владу М'янми в геноциді

Читать на русском
Вище військове керівництво М'янми здійснювало геноцид, злочини проти людяності і військові злочини.

Вище військове керівництво М'янми здійснювало геноцид, злочини проти людяності і військові злочини в штатах Ракхайн, Качин і Шан при потуранні цивільної влади.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в доповіді місії ООН з розслідування ситуації в країні, повідомляє Reuters.

Геноцид мусульман у М'янмі: до чого призведе масове гоніння рохінджаКриза з переслідуваннями мусульман у штаті Ракхайн зберігається вже щонайменше п'ять років. Із чим пов'язані погроми в М'янмі та що стоїть за гоніннями мусульман, розбиралися експерти.

З неї випливає, що мова йде про напади на дітей, групові зґвалтування, катування, спалювання сіл.

У тексті уточнюється, що «збройні сили М'янми брали участь в масових вбивствах з метою геноциду народності рохінджа, котра сповідує іслам».

В ООН запропонували застосувати санкції до низки генералів М'янми, причетних до злочинів, в тому числі заморозити їм активи і заборонити в'їзд в зарубіжні країни.

Раніше уряд М'янми заявив про репатріацію першої сім'ї мусульман рохінджа, які втекли до сусідньої Бангладеш, щоб врятуватися від жорстоких репресій з боку силовиків.

Нагадаємо, згідно з даними організації «Лікарі без кордонів» щонайменше 6700 представників народності рохінджа були вбиті під час спалаху насильства в М'янмі восени.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: