За місяць у М'янмі загинули тисячі рохінджа

Читать на русском
Згідно з даними організації «Лікарі без кордонів» щонайменше 6700 представників народності рохінджа були вбиті під час спалаху насильства в М'янмі восени.

Згідно з даними організації «Лікарі без кордонів» щонайменше 6700 представників народності рохінджа були вбиті під час спалаху насильства в М'янмі восени.

На основі опитувань біженців в Бангладеш активісти припускають, що число загиблих значно вище, ніж офіційні дані влади М'янми про 400 жертв, пише «Слово і Діло».

Геноцид мусульман у М'янмі: до чого призведе масове гоніння рохінджаКриза з переслідуваннями мусульман у штаті Ракхайн зберігається вже щонайменше п'ять років. Із чим пов'язані погроми в М'янмі та що стоїть за гоніннями мусульман, розбиралися експерти.

«Лікарі без кордонів» заявили, що це «найбільш явне поки свідоцтво масштабного насильства», вчиненого владою М'янми.

Військові покладають провину за конфлікт на «терористів» і заперечують будь-які неправомірні дії.

Понад 647 тис. рохінджа втекли до Бангладеш з серпня, повідомляють «Лікарі без кордонів».

Опитування, проведене гуманітарною організацією, показало, що щонайменше 9 тис. рохінджа померли в М'янмі з 25 серпня по 24 вересня.

«За найскромнішими оцінками, щонайменше 6700 з цих смертей були пов'язані з насильством, включаючи щонайменше 730 дітей молодше п'яти років», - кажуть в організації.

Раніше військові повідомили, що близько 400 осіб були вбиті, більшість з них, за словами влади, були екстремістами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: