Порошенко анонсував візит Меркель в Україну

Читать на русском
Це яскраве свідчення особливої ​​уваги Берліна до розвитку взаємовигідного партнерства з Києвом, запевнив президент України.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель відвідає Україну восени поточного року.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив президент Петро Порошенко під час зустрічі з керівниками закордонних дипломатичних установ України, пише «112 Україна» у вівторок, 28 серпня.

Меркель обіцяє зберегти транзит газу через Україну. Де гарантії?За підсумками зустрічі з Путіним Меркель заявила про важливість збереження транзиту газу через ГТС України в зв'язку з Північним потоком-2.

За словами глави держави, візит запланований на листопад.

«У другій половині вересня канцлер Німеччини Ангела Меркель здійснить візит в Україну. Це дуже яскраве свідчення особливої ​​уваги наших німецьких партнерів, Берліна, до розвитку взаємовигідного партнерства з Києвом», – сказав Порошенко.

Раніше Ангела Меркель заявляла, що Україна та Грузія мають найбільшу європейську перспективу. Протягом 10 років Євросоюз визначиться з кроками щодо їх інтеграції.

Також повідомлялося, що канцлер Німеччини і президент США Дональд Трамп під час телефонної розмови обговорили ситуацію в Україні.

Раніше Меркель поінформувала Порошенка про результати переговорів із Путіним.

Як відомо, Меркель закликали вимагати від Путіна звільнення Сенцова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: