Колишього топ-чиновника «Укргазвидобування» Тамразова знову затримали

Читать на русском
Слідчі прийшли з обшуками до колишнього першого заступника голови правління ПАТ Укргазвидобування, власника видання Insider Олексія Тамразова.

Слідчі прийшли з обшуками до колишнього першого заступника голови правління ПАТ «Укргазвидобування», власника видання Insider Олексія Тамразова.

Як пише «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook повідомила журналістка Ольга Худецька.

«Укргазвидобування» заявило про арешт рахунківЧерез блокування рахунків найбільшої газовидобувної компанії України під загрозою сплата податків, рентних платежів, зарплати працівникам.

Самого Тамразова затримали й везуть до Генеральної прокуратури для повідомлення про підозру. За словами Худецької, обшуки, на яких присутні бійці «Альфи», проходять без дозволу суду.

Журналістка уточнила, що обшуки й затримання проводили слідчі Департаменту міжнародно-правової співпраці ГПУ, заступником начальника якого є екс-військовий прокурор сил АТО Костянтин Кулик, якому Тамразов нібито намагався дати хабара.

«Тобто департамент Кулика веде слідство в одній зі справ щодо нього (Тамразова – ред.), при цьому Кулик і його водій є єдиними свідками (а Кулик – заявником) в іншій справі щодо нього», – написала Худецька.

Вона заявила, що все це «схоже на цілеспрямовану кампанію тиску».

Нагадаємо, Олексія Тамразова затримали 9 серпня за спробу дати хабара в особливо великому розмірі заступнику начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури України Костянтину Кулику.

10 серпня суд у закритому режимі заарештував Тамразова на два місяці з альтернативою застави в 3 млн грн. Він вийшов із СІЗО під заставу 13 серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: