ГПУ визначилася із запобіжним заходом для Тамразова

Читать на русском
У Генпрокуратурі просять суд взяти колишнього чиновника з керівництва Укргазвидобування під варту з величезним заставою.
Олексій Тамразов з адвокатами

Власнику INSIDER і колишньому заступнику голови правління ПАТ «Укргазвидобування» Олексію Тамразов о 22:00 принесли клопотання про взяття його під варту в рамках справи, в якій його затримали вдруге 21 серпня.

Про це повідомив його адвокат Віталій Коломієць, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на INSIDER.

За словами адвоката, Генеральна прокуратура просить взяти Тамразова під варту із заставою в 500 мільйонів гривень.

Тамразову інкримінують, що при проведенні газових аукціонів на користь Курченка він отримав частину вигоди для себе.

«За участь у вчиненні вищевказаного злочину колишній перший заступник голови ПАТ «Укргазвидобування» та інша особа, як керівники ПАТ «Укргазвидобування» отримали частину незаконного прибутку від реалізації привласненого скрапленого газу цього державного підприємства у розмірі 50 відсотків, а саме у сумі понад 577 млн грн, які легалізували через підконтрольні підприємства, у тому числі – ТОВ «Західна нафтогазова компанія», ASHBURG VENTURES CORPORATION (Панама) та інші, якими розпорядилися на власний розсуд», – йдеться в повідомленні ГПУ.

Слід зазначити, що це найбільша сума застави за всіма фігурантів справи. У Олександра Кацуба була 450 млн грн. У глави аукціонного комітету, який і віддав газ компаніям олігаоха Сергія Курченко - всього 100 млн грн.

Тамразова затримали вчора вранці у справі злочинного угруповання Януковича. Адвокати вважають, що затримання без рішення суду було незаконним, оскільки його затримували без рішення суду, в порядку статті 208 КПК.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Тамразов затриманий за статтями 255 (сприяння діяльності злочинного угруповання) і 191 ККУ (розкрадання в особливо великих розмірах). Але не уточнив, що саме йому інкримінують з великої справи Курченко.

Він же запропонував йому йти на угоду зі слідством.

«Я особисто вважаю, що пан Тамразов міг би бути дуже добрим свідком і через механізм угоди зі слідством розповісти про структуру, розподіл обов'язків, кримінальні схеми та інші подробиці діяльності злочинної організації. Судячи з того, що він говорив Кулику, судячи з того, що він передав йому на флешці, судячи з того, що він говорив журналістам, свідчить про його моральну готовність покінчити з цією організацією. Принаймні, допомогти слідству», – сказав Луценко.

Нагадаємо, суд за скаргою Тамразова перенесли на кінець серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: