В Євросоюзі заборонили використання галогенних ламп

Читать на русском
Відмова від використання галогенних ламп дозволить запобігти 15 млн тонн вуглецевих викидів на рік.

В Євросоюзі ввели заборону на використання галогенних ламп, він набуде чинності з 1 вересня.

Про це пише The Guardian, передає «Слово і Діло».

Які небезпечні відходи накопичуються в Україні і як регулюється їх утилізація?Міністр екології Остап Семерак повідомив, що комітет погодив фінальну версію Національної стратегії поводження з відходами. «Слово і Діло» з'ясувало, які небезпечні відходи накопичуються в країні і як регулюється діяльність з їх переробки та утилізації.

Під заборону в першу чергу потрапляють свічкоподібні лампочки і світильники. При цьому, покупцям запропоновано перейти на світлодіодні лампи, які споживають у п'ять разів менше електрики, ніж галогенні моделі.

Відмова від використання галогенних ламп дозволить запобігти 15 млн тонн вуглецевих викидів на рік. Експерти вважають, що галогенні лампи дешевше при покупці, проте витрати на електроенергію при їхньому використанні вище, ніж у випадку зі світлодіодними (LED).

Згідно з підрахунками компанії Philips, споживачі зможуть економити більше € 124 на рік при переході на світлодіодні лампи. Крім того, термін експлуатації галогенних ламп становить у середньому два роки, в той час як термін служби світлодіодних моделей - 10-15 років.

Заборона на галогенні лампи здійснюється у рамках політики енергозбереження ЄС.

Нагадаємо, що з 2012 року в європейських країнах припинено виробництво ламп розжарювання.

Раніше стало відомо, що 14 вересня в Києві відбудеться міжнародний екологічний форум.

Відзначимо також, першим українським містом, яке буде повністю обладнаний світлодіодним освітленням, може стати Миколаїв.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: