Макрон сумнівається в необхідності розширення ЄС

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон у понеділок, 27 серпня, кажучи про розширення Європейського Союзу закликав задуматися над тим, яку Європу хочуть бачити європейці.

Президент Франції Еммануель Макрон у понеділок, 27 серпня, кажучи про розширення Європейського Союзу закликав задуматися над тим, яку Європу хочуть бачити європейці.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Макрон зібрався на ЧС-2018. Коли завершаться спроби домовитися з Путіним?Президент Франції приїде до Росії на півфінальний матч, який пройде 10 липня в Санкт-Петербурзі. У ситуації розбирались експерти.

Відзначено, що, зокрема, в рамках цього питання він підняв питання щодо приєднання до ЄС таких балканських держав, як Албанія.

«Я хочу привернути увагу суспільства до питання про те, чи немає чого абсурдного в тому, що сьогодні Євросоюз концентрує таку силу-силенну енергії на обговоренні виходу Великобританії, але у той же час вони хочуть обговорювати початок переговорів про приєднання Албанії або будь-якої іншої країни західних Балкан», - сказав Макрон, виступаючи перед французькими послами в Парижі.

Французький лідер поставив під сумнів той факт, що Євросоюз зараз знаходиться в потрібному стані для того, щоб приймати до свого складу нових членів.

«Але чи перебуваємо ми в даний час на потрібному етапі? Чи задоволені ми нинішнім станом речей. Чи думаємо ми, що це кращий спосіб, щоб відповісти на сьогоднішні виклики? І ми повинні думати про те, яку Європу ми хочемо бачити, коли думаємо про розширення Європи», - зазначив Макрон.

Раніше президент Франції привітав Україну з Днем незалежності.

Також Макрон пообіцяв нові удари по Сирії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: