До бази «Миротворця» потрапив лідер легендарної британської рок-групи

Читать на русском
Причинами для внесення Вотерса до бази вказані антиукраїнська пропаганда, замах на територіальну цілісність України та участь у спробах легалізації анексії Криму Росією.

Британський музикант, лідер легендарної рок-групи Pink Floyd Роджер Вотерс потрапив до бази даних сайту «Миротворець».

Його персональна картка з'явилася в розділі «Чистилище», передає «Слово і Діло».

Антон ГеращенкоРадник Міністра внутрішніх справ України
Геращенко заявив, що проект «Миротворець» не буде закрито ні за яких обставинСказано 20 січня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Причинами для внесення Вотерса до бази вказані антиукраїнська пропаганда, замах на територіальну цілісність України та участь у спробах легалізації анексії Криму Росією. Підставою для цього стало інтерв'ю музиканта російському виданню «Известия», в якому він заявив, що Революцію Гідності 2013-2014 років організували у Вашингтоні, а Росія «має всі права на Севастополь».

Інтерв'ю Вотерса від 27 серпня приурочене до його московського виступу 31 серпня. В заголовку подається цитата «Ви хочете почати війну з росіянами? Ви що, збожеволіли?».

На запитання журналістів про статус Криму, наводиться така відповідь: «Я не дуже сильний у геополітиці. Я знаю, що Севастополь дуже важливий для Росії та росіян. Існує безліч договорів і паперів, за якими Росія має всі права на це місто. Зміна влади в Україні, спланована Вашингтоном, просто спровокувала Москву на подальші дії».

Крім того, він звинуватив у розколі України екс-офіційну представницю Держдепу США Вікторію Нуланд. Також Вотерс відомий тим, що відкрито висловлює свої політичні погляди. Зокрема, підтримує Палестину в конфлікті з Ізраїлем, через що відмовляється виступати на території єврейської держави.

Раніше база «Миротворця» поповнилася композитором часів СРСР.

Також до бази «Миротворця» потрапила чергова співачка з Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: