США відновили Другий флот в Атлантиці

Читать на русском
Причиною для відновлення флоту стала активізація підводних човнів ВМФ РФ, які активізувалися в районах Атлантичного океану.

Військово-морські сили (ВМС) США в п'ятницю, 24 серпня, офіційно оголосили про відновлення Другого флоту в Атлантичному океані, який був розформований у 2011 році.

Про це повідомляє Politico, передає «Слово і Діло».

У США Манафорта визнали винним за 8 пунктами звинувачення: що пишуть у соцмережахПола Манафорта визнали винним в ухиленні від сплати податків і банківському шахрайстві. Йому загрожує до 80 років в'язниці.

Причиною для відновлення флоту стала активізація підводних човнів ВМФ РФ, які активізувалися в районах Атлантичного океану. Авіація, кораблі і десантні війська Другого флоту базуються в Норфолку, штат Вірджинія. Вони будуть задіяні для операцій біля берегів східного узбережжя США, а також в північній частині Атлантичного океану.

«Наш контроль в морі та розширення військової присутності, дві критично важливі складові нашої національної безпеки, оскаржуються іноземними державами, а саме Росією і Китаєм», - заявив командувач флотом ВМС США адмірал Кріс Греді.

Начальник штабу ВМС США Джон Річардсон вважає, що військово-морський флот не збирається «напрошуватися на бійку», але реалії вимагають підтримки «великомасштабних океанських маневрених бойових дій» в регіоні Атлантичного океану.

За його словами, відродження другого флоту не слід розглядати як прагнення США до зіткнення з Росією.

«Останнім часом було безліч припущень щодо того, що відродження другого флоту означає перегрупування ВМС США для ведення бойових дій і навіть прагнення до них. Нічого не може бути далі від істини», - заявив американський воєначальник.

«Це динамічна відповідь США на динамічну атмосферу в сфері безпеки», - сказав Річардсон про відновлення другого флоту.

Раніше президент Петро Порошенко подякував США за санкції проти Росії.

Також відзначимо, що США випробували ракету, здатну обдурити системи ППО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: