США виділять Україні додаткову технічну допомогу

Читать на русском
Україна отримає додатково майже 78 мільйонів доларів від уряду США на підвищення прозорості врядування та забезпечення стійкого економічного розвитку.

Україна отримає додатково майже $78 млн від уряду США на підвищення прозорості врядування та забезпечення стійкого економічного розвитку.

Як повідомила прес-служба Кабінету міністрів, 22 серпня уряд ухвалив рішення про підписання відповідних двосторонніх документів, пише «Слово і Діло».

Підписання угод створить необхідні законодавчі умови для виділення урядом США додаткової технічної допомоги в розмірі більш ніж $54,4 млн.

«Ці кошти будуть спрямовані на забезпечення доступності інвестиційної діяльності середнього класу в Україні, зміцнення потенціалу приватного сектора економіки, підвищення енергоефективності української економіки та її енергетичної безпеки, збільшення обсягів сільськогосподарського виробництва», – пояснюється в повідомленні.

Крім того, ще понад $23,6 млн буде виділено на реформу управління, зокрема на поліпшення законодавчого середовища відповідно до європейських стандартів, вдосконалення функцій громадянського нагляду та участі громадян у процесах управління, а також посилення підзвітності уряду.

Як повідомлялося, Україна планує витратити 250 мільйонів доларів військової допомоги від США на медицину, ППО та засоби радіоелектронної боротьби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: