У Донецькій області чотирьох бойовиків притягнули до відповідальності

Читать на русском
У Донецькій області правоохоронці встановили місцезнаходження і притягли до відповідальності чотирьох учасників незаконних збройних формувань.

У Донецькій області правоохоронці встановили місцезнаходження і притягли до відповідальності чотирьох учасників незаконних збройних формувань, які сприяли окупації Слов'янська і Лиману.

Про це повідомляється в відділі комунікації поліції Донецької області, пише «Слово і Діло».

За інформацією поліції, навесні 2014 року чоловіки чергували на незаконних пропускних пунктах. Екс-бойовики вступили до НЗФ з метою підзаробити.

«У масках і без, зі зброєю або битою, найманці оглядали автомобілі і перевіряли громадян. Шукали українську символіку, яка була приводом відправити людину «на підвал». Робота оплачувалася, в кращому випадку, їжею та сигаретами», - йдеться в повідомленні.

Серед затриманих бойовиків, 30-річний житель Лиманського району, який чергував на дорозі на в'їзді в своє село через неправдиву інформацію, що населений пункт нібито йдуть захоплювати «бандерівці». Коли чоловік усвідомив, що його обдурили, то повернувся до звичайного життя і ретельно приховував факт участі у бандформуваннях.

Однак, навіть через чотири роки поліцейські знайшли докази його протиправної діяльності, і тепер колишній учасник НЗФ постане перед судом. Йому та іншим бойовикам загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі відповідно до ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їхній діяльності).

Відзначається, що учасникам незаконних збройних формувань, які не скоювали тяжких злочинів, держава гарантує звільнення від кримінальної відповідальності (ч.6 ст. 260 КК). Для цього потрібно добровільно здатися в поліцію.

Раніше в Луганській області бойовики застосували артилерію, загинув цивільний.

Також нагадаємо, що за інформацією нардепа Ірини Геращенко, бойовики вибили з Асєєва «визнання в шпигунстві».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: