На Луганщині бойовик здався поліції

Читать на русском
Чоловік попросив своїх родичів зв'язатися з СБУ і допомогти йому повернутися в Україну. Його долю вирішить суд.

Біля лінії розмежування на Луганщині сепаратист, котрий служив спочатку в ЛНР, а потім в ДНР, здався співробітникам правоохоронних органів.

Як передає «Слово і Діло», про це в понеділок, 13 серпня, повідомила прес-служба ГУ Нацполіції Луганської області.

Поліцейські розповіли, скільки бойвиків зловили на ДонбасіЗ початку 2018 року правоохоронні органи Донецької області притягнули до відповідальності 100 бойовиків.

Зазначається, що родичі сепаратиста зв'язалися з правоохоронцями і повідомили, що він має намір повернутися на підконтрольну Києву територію за програмою СБУ «На тебе чекають вдома». Поліцейські і співробітники СБУ допомогли чоловікові перетнути сіру зону і зустріли 40-річного уродженця Донецької області неподалік лінії розмежування.

«Під час спілкування з поліцейськими чоловік розповів, що в грудні 2014 року він, через складне матеріальне становище і «завдяки» пропаганді РФ, вступив в один з підрозділів так званої Народної міліції ЛНР в м. Алчевськ. Під час служби чоловік займався охороною складів», - йдеться в повідомленні.

Через розбіжності з керівництвом бойовик переїхав до Донецька, де продовжив «службу» спочатку в так званому «комендантську взводі», а потім вступив до лав так званих «внутрішніх військ ДНР». Під час служби чоловік розчарувався в ідеях сепаратистів і вирішив залишити їхні лави і повернутися на підконтрольну українській владі територію.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за статтею про створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань.

«Подальшу долю чоловіка вирішить суд», - підсумували в поліції.

Як повідомлялося, наприкінці липня в Донецькій області сепаратист також добровільно здався поліції.

Раніше в Бахмуті екс-боєць ДНР здався поліції. Колишній сепаратист вирішив використовувати законну можливість звільнитися від кримінальної відповідальності і сам прийшов до поліцейських.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: