Лідери країн ЄС продовжують вітати Україну з Днем Незалежності

Читать на русском
Україна і президент Петро Порошенко продовжують отримувати привітання з 27-ю річницею Незалежності.

Україна і президент Петро Порошенко продовжують отримувати привітання з 27-ю річницею Незалежності.

Про це повідомляє прес-служба президента, передає «Слово і Діло».

Чи пам’ятаєте Ви обіцянки президентів, які вони дали на День Незалежності УкраїниОбмовки за Фрейдом від всіх президентів України, які випливають з їхніх промов до Дня Незалежності України. Ми зібрали найцікавіші в нашому тесті.

Так, привітання надійшли від лідерів Литви, Румунії, Болгарії, Угорщини, Хорватії, Кіпру та Фінляндії.

Президент Литви Даля Грібаускайте в своєму привітанні наголосила, що в останні роки український народ продемонстрував, як цінує свободу і готовий боротися за неї, і побажала країні процвітання, миру і єдності.

«З такими рішучими, сильними і вільними духом громадянами ваша країна є і буде залишатися вільною. Ми в Литві добре пам'ятаємо гідну боротьбу наших друзів за свободу і єдність. Я щиро бажаю вам берегти це і зберігати рішучість на складному, але дуже необхідному шляху реформ. Литовський народ залишається вашим вірним другом і помічником у справі розвитку України як успішної, незалежної, європейської і демократичної держави на континенті», - заявила вона.

Президент Румунії Клаус Вернер Йоханніса також побажав Україні миру і процвітання і висловив свою підтримку суверенітету, територіальній цілісності і європейським амбіціям країни.

Ровесники незалежності України: хто вони й чим займаютьсяДень незалежності України святкують сьогодні, 24 серпня. Хто вони, українці-ровесники незалежності – в матеріалі Слова і Діла.

Румен Радєв, лідер Болгарії, в своєму вітанні підкреслив, що Болгарія також продовжить підтримувати європейський вибір України і надавати допомогу в реалізації реформ.

Президент Угорщини Янош Адер підкреслив, що його країна «послідовно підтримує громадян України в усіх зусиллях, які вони докладають для захисту територіальної цілісності та суверенітету країни». Він підкреслив, що інтересом Угорщини є сусід в особі сильної і демократичної України.

Президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович побажала українському народу безпеки і стабільності.

«Не дивлячись на численні виклики, Хорватія бачить і цінує значний прогрес України і готова поділитися досвідом у здійсненні складних реформ на європейському та євроатлантичному шляху», - підкреслюється у привітанні.

Президент Кіпру Нікос Анастасіадіс також висловив підтримку європейським прагненням України.

«Хочу ще раз підтвердити незмінну і принципову позицію мого уряду щодо територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України, а також всебічну підтримку зусиль вашого уряду в здійсненні важливих реформ, які зроблять вашу країну ще ближче до ваших європейських устремлінь», - заявив він.

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо побажав Україні і українському народові мирного і процвітаючого майбутнього.

«Фінляндія продовжує засуджувати порушення суверенітету і територіальної цілісності України. Спільно із міжнародним співтовариством ми продовжуємо політику невизнання незаконної анексії Криму. Наша підтримка політичної асоціації та економічної інтеграції України в ЄС є твердою», - йдеться в його посланні.

Раніше Україна з національним святом привітав президент Польщі Анджей Дуда.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: