Порошенко вибачився перед українцями за невиконану обіцянку (доповнено)

Читать на русском
Порошенко сьогодні, 23 серпня, у Дніпрі урочисто підняв державний прапор України. Глава держави також вибачився за те, що не зміг швидко  закінчити АТО, як обіцяв.

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 23 серпня, у Дніпрі урочисто підняв державний прапор України. Глава держави також вибачився за те, що не зміг швидко закінчити АТО, як обіцяв.

Як пише «Слово і Діло», про це Порошенко написав у соцмережах.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що АТО буде тривати декілька годинСказано 26 травня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Шкодую, що породив завищені очікування. Щиро перепрошую, що подав надію, яка не збулася. Прикро, що дав обіцянку, яка не справдилась. Прошу за це вибачення. Це для мене серйозний урок обережного і відповідального ставлення до своїх слів і обіцянок, чесного і відвертого», - зазначив він.

Прапор у Дніпрі підняли на найбільш високий флагшток в Україні - 72 метри.

«Саме під синьо-жовтими кольорами з покоління в покоління ми українці боролися за волю і свободу України. Його решетили ворожі кулі. За нього карали в Сибіру в епоху шістдесятників. З ним ми добилися незалежності, відновили свою державу 27 років тому», - зазначив президент.

Нагадаємо, сьогодні, 23 серпня, відзначається День державного прапора

День прапора пропонують відзначати 24 липняВ Інституті національної пам'яті запропонували святкувати День державного прапора 24 липня. З такою ініціативою виступив голова інституту Володимир В'ятрович.
. Свято було засновано екс-президентом Леонідом Кучмою 23 серпня 2004 року.

Перше офіційне визнання синьо-жовтого прапора відбулося 22 березня 1918 року, коли Центральна Рада прийняла Закон, затвердивши поєднання цих кольорів як прапор Української Народної Республіки.

23 серпня 1991 групою народних депутатів синьо-жовтий український прапор внесено до сесійної зали Верховної ради, а вже 4 вересня було урочисто піднято над будинком парламенту. 18 вересня 1991 року було підписано постанову про дозвіл «в протокольних заходах використовувати синьо-жовтий прапор», а постанова ВР України від 28 січня 1992 надала їй статусу Державної.

23 серпня 2004 року екс-президент України заснував День державного прапора. У 2009 році були внесені зміни до цього указу, і засновано щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

Раніше президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп відправив привітання з нагоди Дня незалежності України Петру Порошенку.

Також главу української держави привітав і президент Франції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: